Submitted by : hillsy at: 2006-02-08T04:07:27+00:00 (11 years ago)
Name :
Category : Severity : Status :
Optional subject :  
Optional comment :

Env: Plone 2.0.5/Zope 2.7.5 and Plone 2.0.5/Zope 2.7.8 (clean installs on Win32)

Repro:

Install ZWiki through "Plone Setup" (portal quickinstaller)
- succeeds
Add new subfolder through Plone UI
Add new Wiki from "Add New Item" dropdown
- expected: Wiki added
- actual: fails with traceback below::


 Traceback (innermost last):
 Module ZPublisher.Publish, line 101, in publish
 Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
 Module ZPublisher.Publish, line 39, in call_object
 Module Products.CMFFormController.FSControllerPythonScript, line 105, in __call__
 Module Products.CMFFormController.Script, line 141, in __call__
 Module Products.CMFCore.FSPythonScript, line 104, in __call__
 Module Shared.DC.Scripts.Bindings, line 306, in __call__
 Module Shared.DC.Scripts.Bindings, line 343, in _bindAndExec
 Module Products.CMFCore.FSPythonScript, line 160, in _exec
 Module None, line 16, in createObject
  - <FSControllerPythonScript at /plone/createObject used for /plone/wiki>
  - Line 16
 Module Products.CMFPlone.PloneFolder, line 371, in invokeFactory
 Module Products.CMFCore.TypesTool, line 709, in constructContent
 Module Products.CMFCore.TypesTool, line 398, in constructInstance
 Module Products.ZWiki.CMFInit, line 57, in addWikiPage
 Module Products.ZWiki.CMFInit, line 44, in makeWikiPage
 Module Products.ZWiki.CMFInit, line 27, in initPageMetadata

AttributeError?: _editMetadata ***

Issue reported with ZWiki 0.49 and 0.50. ZWiki 0.48 installs OK

... --simon, Wed, 08 Feb 2006 07:42:59 -0800 reply

Thanks. That's weird, I can't see what's causing it. I can reproduce with plone 2.0.2 (zwiki 0.47 works, 0.50 doesn't).

(property change) fixed --simon, Wed, 08 Feb 2006 12:57:05 -0800 reply

Status: open => closed

Yes indeed! That was hard to find due to sloppy exception handling in CMF.py. With Zwiki >=0.49 and CMF <1.5, an unused import silently neutralised the whole CMF support. Fixed for 0.51. To work around, delete this line from ZWiki/CMF.py:

from Products.CMFCore.permissions import ModifyPortalContent

Thanks for the report.

**(property change) ** --simon, Wed, 08 Feb 2006 13:21:08 -0800 reply

Name: '#1211 ZWiki > 0.48 AttributeError? on Plone' => '#1211 Zwiki 0.49-0.50 don't work with plone <=2.0 or CMF <=1.4' Severity: normal => serious