Submitted by : 192.168.1.21 at: 2004-02-17T09:02:38+00:00 (13 years ago)
Name :
Category : Severity : Status :
Optional subject :  
Optional comment :

When creating a wiki page on Zope 2.7, Plone 2.0 using Python 2.3.3 and docutils 0.3+cvs20030901

This wiki's editform template gave an error.

Traceback (most recent call last): File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/Products/ZWiki/UI.py", line 384, in editform oldid=self.id()) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/Shared/DC/Scripts/Bindings.py", line 306, in __call__ return self._bindAndExec(args, kw, None) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/Shared/DC/Scripts/Bindings.py", line 343, in _bindAndExec return self._exec(bound_data, args, kw) File "/var/www/zope/plone/Products/CMFCore/FSPageTemplate.py", line 191, in _exec result = self.pt_render(extra_context=bound_names) File "/var/www/zope/plone/Products/CMFCore/FSPageTemplate.py", line 124, in pt_render result = FSPageTemplate.inheritedAttribute(pt_render)( File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/Products/PageTemplates/PageTemplate.py", line 96, in pt_render tal=not source, strictinsert=0)() File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 189, in __call__ self.interpret(self.program) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 663, in do_useMacro self.interpret(macro) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 408, in do_optTag_tal self.do_optTag(stuff) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 393, in do_optTag return self.no_tag(start, program) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 388, in no_tag self.interpret(program) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 686, in do_defineSlot self.interpret(slot) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 629, in do_condition self.interpret(block) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 541, in do_insertTranslation self.interpretWithStream(stuff[1], tmpstream) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 213, in interpretWithStream self.interpret(program) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 506, in do_i18nVariable self.interpretWithStream(program, tmpstream) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 213, in interpretWithStream self.interpret(program) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 406, in do_optTag_tal self.no_tag(stuff[-2], stuff[-1]) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 388, in no_tag self.interpret(program) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 233, in interpret handlers[opcode](self, args) File "/usr/local/lib/zope2.7/lib/python/TAL/TALInterpreter.py", line 553, in do_insertTranslation assert xlated_msgid is not None, self.position AssertionError: (37, 14)


comments:

Same problem with ZWiki 0.26, 0.25 and 0.24 -- Tue, 17 Feb 2004 09:27:00 -0800 reply
I didn"t tried versions less than 0.24

strange one --simon, Tue, 17 Feb 2004 10:57:31 -0800 reply
Looks like a non-zwiki issue. Are you using the built-in default editform ? Try to reproduce the error with another page template, or customize zwiki's editform and see what changes you have to make to make the error go away.

really haven't a clue.. but - --SimonMichael, Thu, 26 Feb 2004 21:13:56 -0800 reply
In the latest zwiki-cvs I have removed the traceback catching code. Try it again, the zope 2.7 traceback may be much more helpful.

property change --simon, Sat, 13 Mar 2004 00:35:22 -0800 reply
Status: open => closed