Submitted by : 127.0.0.1 at: 2004-06-03T01:57:39+00:00 (13 years ago)
Name :
Category : Severity : Status :
Optional subject :  
Optional comment :

Installed ZWiki-0.31.0.tgz today and when I try to add a ZWiki it gives me this error:

 Error Type: RuntimeError
 Error Value: Shouldn't load state for '\x00\x00\x00\x00\x00\x00R\x96' when the connection is closed

And the traceback from the error_log:

 Traceback (innermost last):

    * Module ZPublisher.Publish, line 98, in publish
    * Module ZPublisher.mapply, line 88, in mapply
    * Module ZPublisher.Publish, line 39, in call_object
    * Module Shared.DC.Scripts.Bindings, line 252, in __call__
    * Module Shared.DC.Scripts.Bindings, line 283, in _bindAndExec
    * Module App.special_dtml, line 174, in _exec
    * Module Products.PlacelessTranslationService.TranslateTags, line 68, in render
      __traceback_info__: translate
    * Module Products.PlacelessTranslationService, line 74, in translate
    * Module ZODB.Connection, line 505, in setstate

 RuntimeError: Shouldn't load state for '\x00\x00\x00\x00\x00\x00R\x96' when the connection is closed

This happens as soon as I select ZWiki from the dropdown in the ZMI. I have PlacelessTranslationService? installed.


comments:

dunno --simon, Thu, 03 Jun 2004 17:07:30 -0700 reply
I don't have an answer for this one. Anyone else seen it ? I'd bring it up on #zope/#plone or the zope list.

precompiled -- Tue, 08 Jun 2004 03:36:19 -0700 reply
Why do I have to compile the .po files. Can't this be shipped with ZWiki?

precompiled --simon, Tue, 08 Jun 2004 10:57:42 -0700 reply
You don't, PlacelessTranslationService? does it automatically. GeneralDiscussion (eg) is a better place to discuss this.

dunno --simon, Thu, 10 Jun 2004 18:19:29 -0700 reply
This certainly looks like a PTS or zope problem. Zwiki is exercising this code now due to the use of dtml-translate in the add zwiki form.

Does it happen repeatably every time ? Does it happen without PTS installed ?

dunno --simon, Fri, 11 Jun 2004 23:54:31 -0700 reply
And what version of Zope ?

dunno -- Thu, 01 Jul 2004 01:24:43 -0700 reply
I have this problem also with PTS-fork-rc7, zope 2.6.4

fixed in latest PlacelessTranslationService? --SimonMichael, Thu, 01 Jul 2004 01:53:14 -0700 reply
In PTS-cvs NEWS.txt:

 1.0fork-rc8

     Disabled usage of SESSION

property change --SimonMichael, Thu, 01 Jul 2004 02:02:17 -0700 reply
Name: 'IssueNo0834? "ZODB Shouldn't load state for"' => 'IssueNo0834? PTS gives RuntimeError? "ZODB Shouldn't load state for" during add wiki' Status: open => closed

... --simon, Fri, 13 May 2005 20:28:05 -0700 reply
See also http://plone.org/collector/1521

property change --simon, Fri, 13 May 2005 20:30:19 -0700 reply
Name: '#834 PTS gives RuntimeError? "ZODB Shouldn't load state for" during add wiki' => '#834 PTS gives RuntimeError? Shouldn't load state during zwiki operations'

happening again --simon, Mon, 23 May 2005 07:57:42 -0700 reply
Category: general-i18n => other Status: closed => open

This is happening more often now, and not only in plone. I upgraded to PTS 1.2-rc2 a while back.

more details --simon, Wed, 14 Sep 2005 12:19:29 -0700 reply
Dieter explains .

(property change) closing --simon, Sun, 26 Feb 2006 12:43:44 -0800 reply
Status: open => closed

Not a Zwiki problem, nothing to be done but fix PTS. I believe I installed a version which claimed to fix it, but it was lies, damn lies.