Submitted by : 127.0.0.1 at: 2004-11-15T08:51:30+00:00 (13 years ago)
Name :
Category : Severity : Status :
Optional subject :  
Optional comment :

I still have trouble installing ZWiki. When I drop ZWiki into my INstance? products directory and restart Zope I get the following traceback:


2004-11-15T16:43:38 BLATHER(-100) ZWiki using PlacelessTranslationService? for i18n


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered plugin: Products.ZWiki.plugins.Rating.RatingSupport?


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered plugin: Products.ZWiki.plugins.Fit.FitSupport?


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered plugin: Products.ZWiki.plugins.Tracker.TrackerSupport?


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered plugin: Products.ZWiki.plugins.PurpleNumbers.PurpleNumbersSupport?


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered page type: stx (Structured Text)


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered page type: rst (reStructured Text)


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered page type: wwml (WikiWikiWeb markup)


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered page type: html (HTML)


2004-11-15T16:43:40 BLATHER(-100) ZWiki registered page type: plaintext (Plain text)


2004-11-15T16:43:40 ERROR(200) Zope Could not import Products.ZWiki

Traceback (most recent call last):

File "/opt/zope/lib/python/OFS/Application.py", line 660, in import_product
product=__import__(pname, global_dict, global_dict, silly)
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/__init__.py", line 11, in ?
import ZWikiPage, ZWikiWeb?, Permissions, Defaults
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/ZWikiPage.py", line 76, in ?
from Admin import AdminSupport?
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/Admin.py", line 18, in ?
from pagetypes import PAGE_TYPE_UPGRADES
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/__init__.py", line 132, in ?
__import__('Products.ZWiki.pagetypes.%s' % file)
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/moin.py", line 11, in ?
from moin_support import render_moin_markup
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/moin_support.py", line 38, in ?
class Parser:
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/moin_support.py", line 62, in Parser
word_rule = ur'(?:(?<[%(l)s])|^)%(parent)s(?:%(subpages)s(?:[%(u)s]?[%(l)s]?+){2,})+(?[%(u)s%(l)s]+)' % {

TypeError?: unicode() argument 2 must be string, not None

Traceback (most recent call last):

File "/opt/zope/lib/python/Zope/Startup/run.py", line 50, in ?
run()
File "/opt/zope/lib/python/Zope/Startup/run.py", line 19, in run
start_zope(opts.configroot)
File "/opt/zope/lib/python/Zope/Startup/__init__.py", line 51, in start_zope
starter.startZope()
File "/opt/zope/lib/python/Zope/Startup/__init__.py", line 230, in startZope
Zope.startup()
File "/opt/zope/lib/python/Zope/__init__.py", line 47, in startup
_startup()
File "/opt/zope/lib/python/Zope/App/startup.py", line 45, in startup
OFS.Application.import_products()
File "/opt/zope/lib/python/OFS/Application.py", line 637, in import_products
import_product(product_dir, product_name, raise_exc=debug_mode)
File "/opt/zope/lib/python/OFS/Application.py", line 660, in import_product
product=__import__(pname, global_dict, global_dict, silly)
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/__init__.py", line 11, in ?
import ZWikiPage, ZWikiWeb?, Permissions, Defaults
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/ZWikiPage.py", line 76, in ?
from Admin import AdminSupport?
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/Admin.py", line 18, in ?
from pagetypes import PAGE_TYPE_UPGRADES
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/__init__.py", line 132, in ?
__import__('Products.ZWiki.pagetypes.%s' % file)
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/moin.py", line 11, in ?
from moin_support import render_moin_markup
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/moin_support.py", line 38, in ?
class Parser:
File "/home/servers/zope_default/Products/ZWiki/pagetypes/moin_support.py", line 62, in Parser
word_rule = ur'(?:(?<[%(l)s])|^)%(parent)s(?:%(subpages)s(?:[%(u)s]?[%(l)s]?+){2,})+(?[%(u)s%(l)s]+)' % {

TypeError?: unicode() argument 2 must be string, not None

I am now running Zope 2.7.3 on Python 2.3.3 with Plone 2.0.4 installed. All except Python from sources as I tried to tinker with configurations to get ZWiki to work!

Any help greatly appreciated. I am totally desperate to get a presentation up on the web tonight for a conference tomorrow (Tuesday) and have spent a day trying to figure out the problem on my own when I should have been working on content!

Cheers,

Jock Coats http://www.oxfordshirecommunitylandtrusts.org.uk/ Running Zope 2.7.3 on Suse 9.1 and Python 2.3.3

Workaround achieved for now... --Mon, 15 Nov 2004 10:16:03 -0800 reply

I knew I hadd at least one working instance of ZWiki so I copied that across - it is version 0.34 - and it works fine. I don't know if that helps you work out what my problem is?

Jock

fix available --simon, Wed, 17 Nov 2004 12:48:24 -0800 reply

Somehow I missed this one. See #972 & #963, 0.36.2 should fix it.

property change --simon, Wed, 17 Nov 2004 12:55:30 -0800 reply

Severity: critical => serious Status: open => closed